La Joves de Valls fa la millor actuació del cap de setmana casteller a Montblanc

A les portes del Concurs de Castells i també de les diades de Santa Tecla, el món casteller va viure un dels caps de setmana més tranquils dels que queden de temporada. La millor actuació la va dur a terme la Joves de Valls a Montblanc, on els amfitrions Torraires van signar la seva millor diada dels darrers 18 anys

El darrer cap de setmana casteller de relativa tranquil·litat abans de començar el final de temporada va deixar com a millor actuació del cap de setmana la de la Joves de Valls a Montblanc, on els vermells van signar l'11è 3d9 amb folre descarregat de la temporada, una xifra inèdita a aquestes alçades de curs. El van acompanyar del 5d8 i el 2d8 amb folre, tot i que van veure com novament no podien amb el 4d9 amb folre que va quedar en intent desmuntat ni amb el pilar de 6, que va quedar en carregat per tercer cop aquesta temporada.

Una diada de Festa Major que passarà a la història dels Torraires de Montblanc, que van signar la millor actuació del que va de segle descarregant per primer cop aquesta temporada el 3d7, al que van sumar castells de la gamma alta de sis com el 2 i el 5d6, a més del pilar de cinc. La diada la van completar els Castellers de Badalona amb només un castell descarregat, el 4d7.

També hi va haver castells dissabte a La Pobla de Montornès, on va destacar la tornada als castells de vuit dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau després de Sant Magí amb el 3d8, el van acompanyar del 5d7 i el 4d7 amb el pilar.

Una diada en que també van destacar els tres castells de set dels xiquets del Serrallo, amb el 3d7 amb l'agulla com a millor castell i els castells de set de les dues colles del Baix Gaià. Uns Nois de la Torre i uns Castellers d'Altafulla que van descarregar el 3d7 a més de castells de la gamma alta de sis