Inversió milionària de Mahle a Montblanc, que fabricarà components per a cotxes elèctrics

La multinacional Mahle fabricarà a Montblanc refrigeradors per a bateries de cotxes elèctrics a partir de finals del 2025. Es tracta d'una aposta de futur de l'empresa, confirmant així la seva expansió a la Conca de Barberà. La direcció de l'empresa ha confirmat a TAC12 que la capital de la comarca acollirà la inversió per fabricar el producte, conegut com batery coling. No han volgut donar, però, més detalls.

Segons ha publicat aquest dijous l'Agència Catalana de Notícies i ha confirmat TAC12 de fonts dels treballadors, el personal ja ha rebut la informació per part de l'empresa alemanya, que preveu invertir 40 milions d'euros i contractar una seixantena de treballadors. La majoria de personal que els fabricarà seran tècnics qualificats que ja treballen a l'empresa.

OBRES L'ANY VINENT

Els refrigeradors seran per a vehicles elèctrics de Volkswagen. Per poder-los fabricar, Mahle haurà de construir un nou forn i també un nou magatzem. Els components per a bateries es faran a la nau de Montblanc 1, mentre que el nou magatzem s'instal·larà a tocar de les instal·lacions de Montblanc 2. L'empresa té previst començar les obres aquest mateix estiu per poder iniciar la producció a finals del 2025.

L'Ajuntament de Montblanc també ha confirmat la voluntat de l'empresa d'ampliar les seves instal·lacions i estan a l'espera d'iniciar els tràmits per donar-los el permís d'obres.

Mahle és l'empresa més gran de la Conca de Barberà. Actualment, té una plantilla fixa de 750 treballadors, més un centenar que són temporals. Els darrers anys ha superat diverses crisis, la més recent la de la covid, que va obligar l'empresa a fer un ERTO. La nova inversió fa preveure un bon moment per la multinacional, que explora ara altres camins per ampliar la seva producció. També esvaeix dubtes del seu futur, després del tancament d'altres plantes, com la de Vilanova i la Geltrú.