Pisos que canvien vides

La Rosa i la Victòria han guanyat autonomia des de que viuen soles a un pis d'Aprodisca, que forma part del projecte 'Mi casa, una vida en comunidad'Aquest projecte, a diferència d'altres que té l'entitat, treballa de manera més directa l'autonomia dels seus usuaris. Elles abans vivien en una residència on pràcticament els ho feien tot. Ara, amb un seguiment més personalitzat, són més autònomes i poden decidir allò que els agrada i el que volen fer. És un projecte més centrat en la persona.

DOS PISOS A MONTBLANC

A Montblanc, en el marc d'aquest projecte que impulsa Dincat a nivell estatal, s'han obert dos pisos on hi viuen sis persones amb discapacitat intel·lectual. L'objectiu és fomentar que visquin en comunitat, participant també de l'activitat del municipi. També s'utilitzen les noves tecnologies per fer un seguiment dels usuaris, sobretot a la nit, quan no tenen ajuda de cap monitor. 

GUANYEN AUTONOMIA

Des de que viuen soles, la Victòria i la Rosa fan coses que abans era impensable, com escriure la llista de la compra, anar en bici, anar a cosir, fer yoga o una cosa aparenment tant senzilla com tenir les claus de casa.  Elles, després d'un treball amb els professionals, han pogut triat com volen viure i amb quins monitors volen treballar; i tenen clar que no volen tornar enrere.