×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 357

Montblanc vol incentivar el lloguer de 600 habitatges buits

Montblanc vol posar fil a l'agulla als problemes que pateix el municipi en matèria d'habitatge. Un primer pas ha estat l'organització d'unes jornades amb tres sessions diferents. Dues de les xerrades, dirigides al públic general, exploraran noves formes d'accedir a l'habitatge i també com posar a lloguer immobles buits. També es farà una jornada més tècnica, adreçada a polítics i equips tècnics, sobre la creació d'habitatge en l'àmbit rural i per conèixer experiències que funcionen a altres territoris.

L'objectiu, diu l'Ajuntament, és ser conscient del problema i començar a posar-hi remei. Per a l'alcalde Oriol Pallissó, les jornades també han de servir per conèixer models i experiències d'arreu que puguin aterrar al territori. Un altre dels objectius de les jornades és incentivar als propietaris a posar a lloguers els seus habitatges. I és que només al centre històric de Montblanc n'hi ha més de 600 que estan tancats. També es vol aconseguir que els joves no hagin de marxar a viure fora de Montblanc.

A PARTIR DEL 23 DE FEBRER

La primera jornada tindrà lloc el pròxim 23 de febrer i girarà entorn de l'habitatge cooperatiu i la masoveria urbana. Aquestes jornades s'han impulsat de manera conjunta des del projecte Treball als Barris de l'Ajuntament de Montblanc, la cooperatitva Coop Camp i l'ateneu l'Empelt.