Un pacte a tres arrabassaria l'alcaldia a Josep Andreu

Segons ha pogut saber TAC12, a falta de diverses reunions per perfilar-ne els darrers detalls, el pacte entre Junts per Montblanc, Esquerra i Despertem Poble estaria pràcticament tancat. Junts i Esquerra van aconseguir 3 regidors per partit i necessiten un altre suport per poder formar govern. I aquí és on entraria en joc el regidor de Despertem Poble, Ramon de Domingo, que sembla que també tindria un lloc rellevant al govern municipal. Sumarien, doncs, set regidors, la majoria suficient del plenari per poder governar.

A l'espera de polir els últims detalls en reunions plantejades per les pròximes hores, el que sí que sembla bastant clar és que el nou govern tindria l'alcaldia compartida; serien dos anys per Oriol Pallissó d'Esquerra Montblanc i dos anys per Marc Vinya, de Junts per Montblanc.

Si es materialitza aquest govern, deixaria fora de l'alcaldia Josep Andreu, que ha comandat l'Ajuntament els darrers 16 anys. Andreu, que aquesta vegada es va presentar amb Montblanc Progressa sota el paraigua de Junts per Catalunya, va aconseguir 5 regidors i va guanyar les eleccions. Per governar, però, necessita dels suports de Despertem Poble i del PSC, un acord a tres bandes que sembla impossible a hores d'ara.