Núria Besora haurà de retornar les retribucions com a membre del govern



La regidora Núria Besora haurà de tornar els diners que ha cobrat com a membre de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Montblanc. Així ho dicta una sentència que es pronuncia sobre el contenciós administratiu presentat per Junts per Montblanc, el partit amb el qual Besora es va presentar a les eleccions del 2019.

El setembre del 2020 Besora va deixar el grup municipal i un mes més tard es va integrar en el govern. Tot i que el seu antic partit li va demanar que deixés l'acta de regidora, ella no ho va fer. Més endavant, amb el trencament d'Agrupament Catalanista, el govern en minoria d'Andreu la va nomenar membre del govern i tercera tinent d'alcalde l'octubre de 2021, decret que Junts va recòrrer.

L'Ajuntament de Montblanc ja ha anunciat que recorrerà la sentència. Andreu critica que Junts hagi conegut la sentència abans que ells. Creuen que darrere de la filtració hi ha l'estat espanyol.

La sentència demana a l'Ajuntament que quantifiqui les retribucions que ha cobrat la regidora i que aquesta les retorni. Besora ja ha comunicat a l'alcalde que ho farà de manera immediata, malgrat que la sentència no sigui ferma. Assegura que s'ha sentit assetjada. L'alcalde, Josep Andreu, lamenta la judicialització constant, diu, que Junts per Montblanc ha fet d'aquesta legislatura i mostra el seu suport a la regidora.

MARC VINYA COMPAREIX DEMÀ

Junts per Montblanc donarà la seva versió dels fets en una roda de premsa que ja estava prevista per aquest dijous al matí. Montblanc Progressa, el partit de l'actual alcalde, també ha fet un comunicat donant suport a Besora. També lamenten que Junts per Montblanc no hagi acceptat mai que Besora s'hagués mantingut, diuen, fidel al projecte de Junts per Catalunya en lloc de canviar al PDeCAT.