Un llibre recorda Montblanc i Poblet al segle XIX

Un recorregut amb més de 170 fotografies històriques de Montblanc. És el que proposa el llibre 'Montblanc Desaparegut', escrit a quatre mans pels historiadors Àlex Rebollo i Albert Carreras

Els nostàlgics del Montblanc del passat trobaran en aquest llibre un bon grapat de fotografies comentades d'un Montblanc que, en moltes ocasions, ja és història. S'hi poden veure imatges, moltes de les quals han estat molt poc reproduïdesMés enllà de poder veure les fotografies, el lector hi trobarà també comentaris històrics que s'han elaborat després d'una feina ingent de documentació i investigació. 

Emmarcat en la col·lecció Catalunya Desapareguda de l'editorial Efadós, el llibre, que es presenta aquest divendres al vespre, mostra imatges dels carrers i places de Montblanc de finals del segle XIX fins als anys seixanta del segle XX. En definitiva, qui llegeixi el llibre veurà Montblanc d'una altra manera. 

Rebollo també és autor amb Damià Amorós del llibre Poblet Desaparegut, de la mateixa col·lecció. El llibre també és una crònica gràfica del monestir amb 150 fotografies que van des de la desfeta de finals del segle XIX a l’esplendor de la restauració i recuperació monàstica de mitjan segle XX.

El llibre proposa recuperar fotografies que mostren els moments més destacats de la història del monestir, però també s'hi poden veure imatges de la vida social que, al llarg dels anys, s'ha desenvolupat en aquest símbol de Catalunya.