El CAP de Montblanc prescriu activitats socials davant l'angoixa o l'estrès

Als problemes socials, solucions socials. És la màxima del programa de prescripció social que ha posat en marxa l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc. L'objectiu és oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana. 

Els professionals de la salut asseguren que, sovint, símptomes com la solitud, l'angoixa o l'estrès es poden resoldre participant de manera activa a la vida social del municipi.  Quan al CAP detecten un cas de prescripció social, fan tot un procés per identificar quina pot ser la millor solució per al pacient. La recepta, en aquest cas, és participar en algunes de les activitats que tenen registrades al programa.

Des del CAP de Montblanc han fet una crida a entitats i associacions que s'inscriguin com a actius de salut, amb l'objectiu de poder receptar les seves activitats als pacients que ho necessitin. Una de les primeres entitats a participar-hi és l'agrupació de dones de Montblanc, Adomont. Ofereixen, entre altres coses, classes de salsa. 

La feina, però, no acaba aquí. Des del CAP es fa un seguiment quan el pacient inicia l'activitat prescrita per comprovar si la recepta funciona i millora la seva salut.