La Conca rep més turistes que l'any passat, però encara menys que abans de la pandèmia

La Conca de Barberà va rebre l'any passat més turistes que al 2021. Tot i això, no ha recuperat els visitants que tenia abans de la pandèmia. La majoria són catalans però el turisme europeu també remunta.

L'oficina comarcal de Turisme de la Conca de Barberà va tancar el 2022 amb un 31% més de consultes respecte al 2021. Un total de 8.839 consultes que representa 38.155 persones ateses. Unes xifres que milloren els resultats de l'any anterior, però que encara estan lluny de les dades d'abans de la pandèmia. 

Si bé bona part dels visitants són catalans, un 39%, el 2022 ha servit per recuperar el turisme europeu, que ha representat un 37% del total de visitants, unes 13.200 persones. 

El 33% dels visitants han estat un dia a la comarca, mentre que un 9% s'han allotjat a la Conca de Barberà. De cara al 2023, l'oficina de Turisme comarcal espera potenciar encara més la comarca amb l'ajuda d'1 milió d'euros dels Next Generation que han rebut 

Els principals llocs d’allotjament dels visitants a la Conca han estat Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Vilanova de Prades.