Oriol Pallissó, nou diputat al Parlament

Després d'ocupar el número sis de les llistes d'Esquerra Republicana a les eleccions de l'any 2020 i quedar-se a les portes d'entrar a la cambra catalana, finalment el montblanquí Oriol Pallissó passarà a ser diputat en els pròxims dies.

Així serà quan es faci efectiva la renúncia a l'escó de l'ebrenc Lluís Salvadó, que passarà a ocupar la presidència del Port de Barcelona. Un Lluís Salvadó que tancarà així la seva segona etapa com a diputat republicà, l'actual des de l'any 2017 i després d'ocupar el número dos de la llista amb què la formació es va presentar a les darreres eleccions.

PENDENT DE JUDICI

El traspàs cap a l'ens portuari arriba, a més, menys d'una setmana després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obrís judici oral contra ell pels delictes de malversació i revelació de secrets en relació amb la seva detenció el 20 de setembre del 2017 com a un dels responsables de l'1 d'octubre.

PRIORITAT MUNICIPAL

Una entrada al Parlament que Pallisó valora com un acte de responsabilitat, però deixant clar que la seva prioritat continuarà essent la política municipal, amb la mirada posada en les pròximes eleccions, on serà l'alcaldable republicà.

Amb l'entrada de Pallisó al grup parlamentari, quatre dels cinc representants d'Esquerra de la demarcació seran provinents del Camp de Tarragona, per només un de les Terres de l'Ebre.