Les indemnitzacions per les esquerdes de Lilla superaran els 600.000 euros

El Ministeri de Transports indemnitzarà amb més de 600.000 euros els veïns afectats per les esquerdes provocades per les obres de l'autovia A-27. Són gairebé 90 cases. Segons ha pogut saber TAC12, més de la meitat dels propietaris ja han rebut les valoracions dels peritatges i la resta ho coneixeran abans d'acabar l'any.

Les inspeccions que el Ministeri de Transports va encarregar es van desenvolupar el passat mes de maig. Els imports que s'han determinat superen per molt els primers peritatges que va fer la constructora Acciona i que els afectats van refusar, però no arriba del tot als costos de reparació que van demanar els veïns. 

TOTS ELS AFECTATS TINDRAN LA INFORMACIÓ ENGUANY

Lilla cases

Les indemnitzacions per reparar les esquerdes, en conjunt, superarien els 600.000 euros, encara que es reparteixen de forma desigual en funció del grau d'afectació de cada casa. També s'han desestimat algunes peticions perquè s'ha observat que els danys eren anteriors a les voladures de les obres de l'autovia A-27, al voltant del 2019.

En qualsevol cas, no tots els veïns coneixen encara la resolució dels peritatges perquè s'estan elaborant informes arquitectònics individualitzats per cada cas i s'estima que podrien quedar tots enllestits abans d'acabar l'any.

Amb la proposta sobre la taula, cada particular haurà d'acceptar o no la resolució i, a partir d'aquí, s'iniciaria el procediment per cobrar els imports i engegar les obres de reparació. Sembla que la majoria dels afectats estan d'acord amb la proposta que han rebut. Caldrà veure quin mecanisme activa el Ministeri de Transports per pagar les indemnitzacions i amb quins terminis ho farà.