Avaluen l'abast de les esquerdes de Lilla

Han començat els peritatges a les cases de Lilla, a Montblanc, per determinar si les esquerdes aparegudes a les cases tenen relació amb les obres del túnel del Coll de Lilla.

Hi ha prop de 90 cases afectades. Una d'elles és aquesta, la de Cal Sardà, que es troba molt a prop de la futura autovia. El Joan Marc i la seva família fa tres anys que no hi poden fer vida perquè és perillós. Tenen la casa apuntalada i les esquerdes han aparegut per tot arreu.

Confien que el peritatge serveixi per solucionar el greu problema que pateix la seva casa. Ja l'estiu passat van contractar un pèrit que va valorar els danys en més de 70.000 euros.

Els peritatges els realitza un arquitecte contractat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i ha de servir per comptabilitzar els danys estructurals que pateixen les cases des que van començar les voladures. Ja només queden una desena de cases per revisar i s'espera que abans de l'estiu estiguin ja tots els peritatges fets.

Els veïns de Lilla confien que, d'aquesta manera, es posi solució a una qüestió greu que afecta moltes de les cases de la població.