El seguici popular de Montblanc ret homenatge a Mercè Matilde Vives

Tocant les 12 hores, els montblanquins sortien de l'església de Santa Maria després de l'ofici solemne en honor a Sant Maties i baixaven cap a la plaça Major per gaudir de l'actuació del seguici popular. La Cucafera, l'Àliga i el Drac han animat el públic a ballar al ritme de les gralles. L'actuació recupera la plena normalitat omplint la plaça de gom a gom en un dels actes centrals de les festes del patró de la vila.

La ballada ha volgut retre homenatge a Mercè Matilde Vives, que va morir a finals de l'any passat i que va estar durant 29 anys al capdavant de la colla dels Nanos.

Els elements del seguici han recordat el seu paper tan important. Fa unes setmanes, amb motiu del ple medieval d'honors i distincions, va ser nomenada filla predilecta de Montblanc; ara, tot el poble l'ha recordat.

Els Nanos han obert la ballada final i han lliurat un obsequi a la família. Les festes de Sant Maties han comptat per primera vegada amb la participació de dues noies al Ball de Bastons. Els Torraires han enlairat un pilar, i les enxanetes han pujat al balcó de l'Ajuntament.