Ciuró reivindica a Montblanc el paper dels jutjats de pau

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha visitat Montblanc per reafirmar el compromís del Govern amb els jutjats de pau. Es tracta del primer esglaó de l’aparell judicial per als municipis, com la vila ducal, que no disposen de jutjats de primera instància.

Una figura que perilla amb la nova llei d’eficiència judicial que impulsa l’Estat espanyol. Des de la conselleria subratllen la seva importància, ja que són un servei de proximitat que ajuda a alliberar de feina les instàncies superiors.

Les eines de les quals disposa el Govern per lluitar contra la reforma són limitades. Tot i això, es buscarà el consens amb els jutges de pau de tot el territori impulsant trobades com la que han mantingut amb els de la Conca de Barberà aquest divendres.

També es traslladaran aquestes reivindicacions a la ministra Pilar Llop i s'animarà els ajuntaments catalans a impulsar mocions en contra de la nova llei.

Jutjat pau Montblanc 2022

La visita de la consellera ha servit, d'altra banda, per presentar el projecte de rehabilitació de l’edifici dels Jutjats de Montblanc, que comptarà amb un pressupost de gairebé un milió d’euros provinents dels fons europeus.

Ciuró també ha passat per Tarragona on s’ha reunit amb diverses autoritats judicials i del món de l’advocacia per fer-les-hi saber que el projecte del Fòrum Judicial segueix el curs previst i s’espera que a finals d’aquest any se n’hagi enllestit la redacció.