L’oposició insinua que el govern de Montblanc utilitza diners públics per fer publicitat partidista

Junts per Montblanc i Agrupament Catalanista han tensionat l’últim plenari de l’Ajuntament de Montblanc insinuant que l’equip de govern utilitza diners públics per publicitar una plataforma política que aglutinaria membres de l’actual equip liderat per Josep Andreu. El detonant seria la factura d’un espai publicitari a un mitjà escrit en què s’utilitza l’eslògan 'Montblanc Progressa', que els partits de l’oposició vinculen a aquest hipotètic futur espai polític.

És una factura de 1.000 euros que els partits de l’oposició han forçat que es retirés d’un paquet de 245 que pugen, en total, a 350.000 euros. El govern ha cedit davant aquesta petició per garantir el pagament de la resta de factures, però ha negat cap voluntat d’usar de forma partidària el lema publicitat.

Altres punts de fricció

La tensió en la relació entre els components del consistori montblanquí va encara més enllà. Després que el govern desestimés un recurs per retirar l’assignació a la tinent d’alcalde Núria Besora, que consideren trànsfuga, Junts per Montblanc estudia portar el cas als tribunals. Des de l’oposició també s’han denunciat indemnitzacions indegudes per assistències a juntes de govern en què no s’ha participat.

Malgrat tot, Andreu ha tornat a convidar Junts per Montblanc a negociar aportacions per definir un nou pressupost i no haver de continuar amb l'actual pròrroga.