Montblanc celebra 725 anys + 1 de l'arribada de la imatge de la Mare de Déu de la Serra

El 20 de gener de 1296, el rei Jaume II va fer donació a la princesa Irene Làscaris del lloc on actualment hi ha el santuari de la Serra. 

La tradició i la llegenda explica que la princesa grega portava la imatge d'una Mare de Déu i després de no poder continuar el camí, la va deixar al lloc on és ara. D'aquest fet es compleixen aquest dijous 725 anys més un, ja que l'any passat, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar.

Per commemorar aquesta data històrica, la parròquia de Santa Maria de Montblanc està celebrant l'any de la Mare de Déu, amb l'objectiu de reivindicar la figura de la patrona de la vila.

Aquest dijous, es farà una missa al santuari de la Serra. I durant l'any es faran diversos actes, que clouran el 8 de setembre per la Festa Major.

El santuari continua sent, tot i la marxa de les monges clarisses, un espai espiritual per a la vila de Montblanc, obert al culte a la Mare de Déu. L'any 2016 es van celebrar les darreres festes en honor a la Mare de Déu, que ara es preveuen realitzar cada deu anys.