Montblanc manté les ordenances fiscals

Sense capacitat real per maniobrar i amb la necessitat de pactar i consensuar qualsevol canvi amb els partits de l’oposició, el govern en minoria de Josep Andreu a Montblanc ha optat per mantenir les ordenances i deixar-les com estan, sense canvis substancials. Andreu no només es troba lligat de peus i mans per una oposició que reclama rebaixes als principals impostos, sinó també per unes finances locals que estan al límit i un pla de viabilitat econòmica que el deixa sense marge de maniobra.

Tot i això el govern sí ha concedit algunes engrunes a l’oposició introduint modificacions per bonificar l’impost de circulació dels vehicles híbrids i elèctrics, l’obertura d’activitats econòmiques en un 75% o també la rebaixa, pels establiments montblanquins, del cost per tenir un estand a fires com Clikània, Brikània o Terrània.

Concessions aprovades per unanimitat per una oposició, inclosos els seus antics companys de partit i govern, que malgrat tot va lamentar que la majoria de les seves demandes s’haguessin guardat al calaix.

Ordenances a banda, el ple de Montblanc va servir també per aprovar les modificacions reclamades per la comissió de territori al pla urbanístic de la zona esportiva per donar-li el vistiplau. Una aprovació que permetrà desencallar un planejament que preveu en aquella zona una dotació de 28 pisos d’habitatge social.