Els afectats per la riuada, decebuts amb les administracions

Han passat dos anys, però el que van viure aquella nit del 22 d'octubre ho tenen encara molt present. Ja sigui pel que van veure, com pel que han hagut de lluitar durant aquest temps per refer-se dels danys materials que van patir. 

El Josep, mecànic de professió, tenia una important col·lecció d'antiguitats que la riuada es va emportar. Van ser centenars d'obres i peces valorades en milers d'euros. El seu fill viu a tocar, a la rotonda de la Mercè, i l'aigua va afectar de ple casa seva. Va entrar pels baixos destrossant tot el que tenia al davant. Els va deixar sense subministraments, entre altres danys.

web antiguitat

Les administracions van prometre ajuts i no n'ha arribat cap

S'ha pogut recuperar una de les cases situada a tocar del Francolí a Montblanc, que va resultar afectada per la riuada. L'aigua va entrar per darrere i es va emportar tota la planta baixa, cotxes inclosos. Ara ja hi tornen a viure, però lluiten per poder construir un mur que serveixi per protegir la casa.  

I entre tots, un sentiment comú: les administracions van prometre ajudes i no n'ha arribat cap. Els veïns, molt amb recursos propis i també amb ajudes de la Riuada Solidària, han pogut anar refent els desperfectes que la riuada va provocar a casa seva. Quan miren pels balcons, però, encara tenen ben presents les destrosses que l'aigua va provocar aquella nit de fa dos anys.