Catifa vermella a Montblanc per estrenar "Las leyes de la frontera"

"Las leyes de la frontera", el nou film de Daniel Monzón, s'ha estrenat aquest cap de setmana a la pantalla gran i també ho ha fet a la capital de la Conca de Barberà, amb catifa vermella inclosa. Va acollir diversos dies de rodatge i ara ha estat un dels primers llocs on s'ha pogut veure la pel·lícula i, a més, amb la presentació per part dels productors. 

El setembre del 2020 Montblanc es convertia en escenari de l'enregistrament de diverses escenes i, un any després, ha acollit la presentació de la pel·lícula. Ho ha fet amb la presència del director conegut per treballs com "Celda 211" o "El Niño". Amb el seu nou treball "Las leyes de la frontera" va tenir clar que havia de portar les càmeres a la vila ducal. Aquest diumenge hi ha tornat amb la pel·lícula acabada i agraït per la implicació del municipi. 

Figurants i escenaris montblanquins

web catifa vermella

Alguns dels figurants que han assistit a l'estrena potser s'hi han reconegut. Segur que han identificat alguns dels escenaris. L'equip va estar rodant a Montblanc durant dues setmanes, a l'avinguda de la Muralla Santa Tecla, al mateix Cinema del Casal Montblanquí, en diversos carrers del centre històric i a la plaça Major on s'hi va produir una escena important i complexa tècnicament.

I el cor del Montblanc medieval arriba així a la gran pantalla, encara que l'alcalde, Josep Andreu, s'imaginava que hauria estat per fer un audiovisual sobre Sant Jordi o inspirat en l'època medieval. La realitat és una altra, la pel·lícula ens transporta fins al 1978. Es basa en l'obra de Javier Cercas, també amb el títol de "Las leyes de la frontera" i narra la història del jove Nacho que es veu immers una una carrera imparable de robatoris i atracaments.