Preocupació a Montblanc per la salut econòmica municipal

Situació econòmica delicada la que viu l'Ajuntament de Montblanc després de conèixer les xifres. El tancament de l'exercici del 2020 deixa gairebé un milió d'euros de romanent negatiu. Mentrestant, el pagament a proveïdors en el segon trimestre d'enguany arriba als quatre mesos de període mitjà, molt per sobre del més establert per llei.

Unes dades que preocupen, i molt, tant al govern com a l'oposició montblanquina. Des del govern van reconèixer la situació i van assegurar que s'està treballant per a revertir-la, sobretot aprofitant que el deute bancari del consistori està molt per sota del límit establert.

ADVERTIMENTS DE L'OPOSICIÓ

Des de l'oposició es va remarcar que fa temps que estaven advertint d'aquesta situació. Així, l'antic responsable dels comptes fins al trencament del govern el passat mes de juliol, Cesc Viñas, va reconèixer que el 2020 havia estat un any complicat a causa de la pandèmia, però recordava que es podrien haver fet moviments preventius per evitar l'estat actual dels comptes.

Un estat dels comptes que s'uneix doncs a la inestabilitat política del plenari, el que va portar a Andreu a reconèixer que s'hauran de prorrogar els pressupostos actuals de cara a l'any vinent.

RECLAMEN AUDITORIA EXTERNA

En aquest sentit, des de Junts per Montblanc van tornar a allargar la mà a una possible negociació dels comptes, però sempre sota la condició que es realitzi una auditoria externa de l'estat econòmic del consistori.

La situació econòmica també va obligar a aprovar una modificació de crèdit urgent per a fer front a pagaments immediats que va ser criticada per l'oposició per estar condicionada a una partida que creuen fonamental com la de via pública.