Terrània torna a concentrar la ceràmica artística a Montblanc

Montblanc tornarà a ser aquest cap de setmana la capital catalana de la ceràmica artística. L'antiga església de Sant Francesc acollirà la divuitena edició de Terrània, un festival que torna després de la suspensió de l'any passat a causa de la pandèmia. 

Aquest divendres els ceramistes participants ultimaven els detalls de l'exposició central on exposaran i vendran la seva obra durant el cap de setmana. Per molts dels ceramistes serà de les primeres fires on participen en un any i mig. 

I aquest matí el protagonisme ha estat pels més petits de Montblanc, que han participat en un taller de creació de figures de pessebre. És la primera vegada que Terrània col·labora amb el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc.

El taller, on els nens i nenes han après la tècnica del motllo, ha estat impartit pels germans Castells, dels pocs pessebristes que queden a Catalunya. I els participants tenien molt clara la tècnica que havien après. 

Terrània, més enllà de ser un mercat de ceràmica, és també un festival amb tallers i exposicions. Com aquesta del ceramista de Navarra, Ángel Garraza, que es podrà veure a la sala Sant Miquel. 

La divuitena edició de Terrània obre portes aquest divendres a Montblanc i es podrà visitar fins diumenge.