Els gegants de Montblanc canvien de perruquera

La Joana i la seva família fa 57 anys que s'encarreguen de pentinar els gegants de Montblanc. Una feina laboriosa que no es veu, però de gran importància perquè el gegant i la geganta llueixin per la Festa Major.

Després de gairebé 60 anys, la Goretti, també perruquera, agafarà ara el relleu de la Joana. A ella i a les seves germanes els van fer l'encàrrec quan eren ben joves i al llarg de tots aquests anys hi han implicat a tota la família. Ho han fet sempre de manera altruista, sense demanar res a canvi.

Durant molts anys, el pentinat que lluïa la geganta era després molt demanat a les perruqueries de la vila. Marcava tendència. I encara ara és un dels més esperats de la Festa Major.

gegantsmontblanc

La gran particularitat és que els gegants de Montblanc porten cabell natural, que montblanquins i montblanquines van donar. Això és el que els fa més especials.

La Goretti fa mesos que acompanya la Joana per agafar-li el relleu i aprendre de la seva manera de pentinar els gegants.

Quan falten poques setmanes per la Festa Major de Montblanc, que tindrà lloc al setembre, la Joana i la Goreti ja tenen la feina feta. La geganta i el gegant ja estan a punt per lluir el seu pentinat.