Comencen les converses per ampliar el govern de Montblanc

Ja han començat les converses a l'Ajuntament de Montblanc per ampliar el govern després de la sortida dels regidors d'Esquerra Republicana. L'alcalde, Josep Andreu, és optimista i creu que podrà recuperar la majoria. Amb qui podria fer govern és amb el grup de Junts per Montblanc, de la línia del PDeCAT. El seu portaveu no tanca la porta a arribar a un acord.

Amb els números a la mà, els quatre regidors de Junts per Montblanc, ara a l'oposició, sumarien majoria amb l'actual equip de govern de quatre, assegurant l'estabilitat que busca Andreu. Aquest divendres faran la primera reunió.

Deixen la porta oberta

Junts no parla obertament d'entrar al govern, però assegura que estan disposats a fer un esforç i un sacrifici, però no un xec en blanc. A Junts no parlen de línies vermelles per començar a negociar, però sí que volen apostar per mesures més socials i això passa, asseguren, per baixar l'IBI

L'alcalde i el seu equip ja s'ha reunit en les últimes hores amb el PSC, que té un representant a la sala de plens. El vot dels socialistes no és determinant per formar una majoria de govern, però asseguren que estan disposats a formar-ne part i a treballar per Montblanc. 

Després dels primers contactes, es preveuen més reunions en els pròxims dies per determinar com es pot garantir l'estabilitat al consistori montblanquí. Junts per Montblanc, que té la clau del govern, treballa amb tots els escenaris possibles, que són entrar el govern o seguir a l'oposició amb acords puntuals amb el govern.