Continuen els rescats de nuclis i masos aïllats a la Conca de Barberà

A la pedania montblanquina de Rojals, Proteció Civil ha hagut d’obrir una via de sortida per a una família que estava en un mas des del dia de Reis

Són quarts de deu del matí i Protecció Civil de Montblanc comença l'operatiu per evacuar una família que s'ha quedat aïllada per la neu a un mas prop de Rojals. 

Després de la trucada al Centre d'Emergències de Catalunya per avisar de l'operatiu, els vehicles es posen en marxa. És dimarts i la carretera que porta a Rojals està molt bé. Pugem fins arribar al camí que ens portarà al mas. 

Es troba entre Rojals i Rojalons i la neu fa impossible que la família, amb dos nens petits, hi pugui sortir amb el seu vehicle. Pugem per un camí complicat, amb un gruixos importants de neu i amb molt de gel. 

Les branques caigudes ens dificulten el pas en alguna ocasió, i hem de baixar dels cotxes per poder retirar les que impedeixen el pas. 

Finalment hi arribem. El mas de Magí, envoltat de neu, ens deixa unes imatges espectaculars. La família ja prepara les maletes. Expliquen que després de veure el rescat al Mas de l'Arlequí van optar per trucar a Protecció Civil de Montblanc per demanar-los ajuda. 

El vehicle s'hi haurà de quedar unes setmanes, fins que la neu desaparegui. Pel camí no hi havia passat pràcticament ningú, i això ha facilitat l'accés dels vehicles de Protecció Civil. 

Amb la família evacuada, uns dels vehicles acaba la jornada de treball a Rojals, la pedania de Montblanc més afectada per la nevada. Amb la màquina llevaneus Protecció Civil escampa sal pels carrers, encara plens de neu. 

La pujada a Rojals, a més de 800 metres d'alçada, ens deixa imatges de postal. La carretera però continua tallada, ja que sobretot el darrer quilòmetre està molt gelat.