El seguici de Montblanc s'exhibeix estàtic per sorpresa amb totes les mesures sanitàries

La pandèmia no permet que Montblanc celebri la seva Festa Major però, tot i això, el seguici va sorprendre els veïns i veïnes del municipi sortint al carrer. Una iniciativa amagada fins al darrer instant i que vam seguir pels carrers de la Vila Ducal.

Ni el coronavirus ni el mal temps van esguerrar la sorpresa que l'Ajuntament i les entitats de Montblanc van preparar ahir al vespre per als habitants del municipi. Les bèsties, gegants, grallers, timbalers i bastoners van exhibir-se per diferents punts de la localitat respectant sempre les mesures sanitàries.La ruta del seguici va començar al Portalet de la Serra, on els vianants que sortien de la tradicional missa al Santuari de la Serra van veure l'àliga i l'aligot acompanyats de timbalers i grallers. La Muralla de Sant Jordi va ser l'escenari escollit per La Cucafera, la mulassa gran i petita i els dos dracs del seguici.

montblanc

El següent tram de la ruta d'aquest seguici estàtic van protagonitzar-los els Torraires, els Dimonis de Montblanc, els gegants, els nanos i la banda de música de la Verge de la Serra que van omplir la plaça de Sant Francesc de música i festa. El punt final va escriure's amb el ball de bastons a la Plaça Sant Miquel.

Montblanc va gaudir així d'una vetllada festiva que, si bé no compensa la cancel·lació dels principals esdeveniments del calendari, ajuda a recuperar-ne part del seu esperit.