La Conca de Barberà s'oposa a la instal·lació de molins eòlics de 200 metres a Lilla

Front comú a la Conca de Barberà contra la instal·lació de més parcs eòlics a la comarca. L'Ajuntament de Montblanc, i diversos alcaldes i alcaldesses de la Conca, han denunciat aquest dijous la proposta d'instal·lació d'un parc eòlic a Lilla.

El qualifiquen de desproporcionat amb molins de 200 metres d'alçada i de 5 megawats, únic a Catalunya, i que, per tant, tindrien un fort impacte la comarca. I més, tenint en compte, que Lilla ja pateix l'impacte, ara de les obres del túnel del Coll de Lilla i de l'A-27, i fa uns anys de l'AVE.

EL 16% DE L'ENERGIA EÒLICA DE CATALUNYA ES FA A LA CONCA

A la Conca, que es treballa per crear un front comú a nivell comarcal en matèria energètica, ja hi ha molts municipis que s'han manifestat contraris a la instal·lació d'aquests parcs, tenint en compte que la comarca ja produeix el 16% de l'energia eòlica del país. Tot i que esperen que els projectes no tirin endavant, volen fer pressió per evitar-ne la instal·lació massiva.

L'Ajuntament de Montblanc ho portarà properament al ple municipal. Els tres grups municipals del consistori ja s'han mostrat contraris a la instal·lació d'aquest parc en una zona protegida de la serra de la Guixeres.