La Generalitat inverteix 1,2 milions d'euros per connectar Montblanc a la xarxa de fibra òptica

La instal·lació de la fibra òptica de la Generalitat ja ha començat a Montblanc. El desplegament d'aquesta xarxa connectarà la capital de la Conca de Barberà amb Valls i El Vendrell i suposarà una inversió d'1,2 milions d'euros del Govern de Catalunya. 

Aquest dijous el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha visitat les obres que han començat a Montblanc. Amb aquesta actuació, que s'espera que estigui acabada a l'agost, s’hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials.

Per exemple, Montblanc i Vilaverd es podran connectar a la xarxa, el que suposa el 39% dels habitants de la Conca. A l'Alt Camp, l'arribada de la fibra permetrà la connexió al 66% de la població.

El territori ha aplaudit l'arribada de la fibra òptica, que permetrà un accés més lliure a la xarxa i també ho veuen com una eina per evitar el despoblament de la Conca de Barberà.

La Generalitat espera que el 84% de la població de Catalunya estarà connectada a la xarxa de fibra òptica aquest 2020. El conseller Puigneró ha passat també per l'Ajuntament de Montblanc on ha fet una visita institucional i ha signat el llibre d'honor.