L'exèrcit arriba a Montblanc per aixecar el pont destrossat per la riuada

El cos militar espanyol ja és a la vila ducal i no pas per desinfectar espais pel coronavirus, sinó per reconstruir l'equipament que es va endur l'aiguat el passat octubre. Es preveu que sigui una intervenció ràpida que podrà tornar a habilitar l'accés a la incubadora d'ous Crusvi.

MENYS D'UNA SETMANA DE FEINA

La força de l'aigua de la riuada del 22 d'octubre va arrasar el pont de la Font de Bolovi a Montblanc. Es tracta d'una infraestructura de titularitat municipal que connectava la granja de l'empresa Crusvi amb la N-240 i que, en aquest mig any d'absència, ha comportat problemes importants de logística a la incubadora d'ous. Ara, es preveu que en menys d'una setmana es pugui restablir l'accés.

Hi treballaran 54 efectius d'aquesta unitat especial d'enginyers de l'exèrcit que ha començat ha arribar a la comarca aquest diumenge i s'hi acabaran d'instal·lar al llarg d'aquest dilluns. Els primers vehicles van ser rebuts per l'alcalde de Montblanc i Protecció Civil,  i és que el cos de l'estat desenvoluparà aquestes tasques a la comarca després de la petició feta pel batlle montblanquí al Govern espanyol com una sortida per resoldre la problemàtica mentre no arriben els ajuts econòmics. 

L'ALCALDE, MOLEST

Andreu es mostra molest amb l'actitud del govern central perquè no ha actuat amb la mateixa rapidesa que en els aiguats de Múrcia. Titlla a la subdelegada del Govern d'haver volgut humiliar-los per la condició d'independentistes i per haver fet bandera de la intervenció de l'exèrcit.

La maquinària pesant i les estructures per construir el nou pont ja són a Montblanc, just en aquest recinte de la incubadora d'ous on l'exèrcit s'hi establirà aquests dies. Es preveu que les tasques de construcció es desenvolupin entre dimarts i dimecres. Durant les dues jornades posteriors, l'Ajuntament acabarà la connexió dels accessos i el pont provisional hauria de quedar enllestit ja aquest cap de setmana. Abans de tot això, l'Ajuntament ja ha fet moviments de terres per tal d'habilitar un accés provisional per als camions i evitar així que hagin de passar per camins rurals.