Josep Andreu sobre ERC: 'Per tornar a l'autonomisme no valia la pena fer aquest viatge'

Entrevista clara i directe la que protagonitza aquest dimecres l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, al programa Saló de Plens de Tac12. Ha estat molt clar al dir que ha decidit desvincular-se d'Esquerra Republicana perquè creu que després de tot el que ha passat amb el Procés, els republicans estan lluitant més per l'autonomia de Catalunya que no pas per la independència.

Després de gairebé 30 anys militant a Esquerra Republicana, ara ha decidit formalitzar el canvi de rumb que ja portava temps meditant. L'alcalde de Montblanc Josep Andreu és una de les veus autoritzades del nou moviment Independentistes d'Esquerra que té com a objectiu principal aconseguir  la independència de Catalunya. Diu que ha decidit desvincular-se d'Esquerra perquè el partit està treballant més per l'autonomisme que no pas per la independència. En qualsevol cas, admet que no ha estat una decisió fàcil perquè reconeix que hi deixa grans companys i molta feina feta.

D'altra banda. afirma que no formarà part de cap llista electoral per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ja que la seva prioritat passa exclusivament per Montblanc. Tot i això, podria tenir relleu a l'alcaldia abans de les properes eleccions municipals. Si el partit es posa d'acord en decidir qui serà el seu substitut, podria deixar de ser alcalde els dos darrers anys del mandat.

L'entrevista íntegra la podran veure al programa Saló de Plens aquest dimecres a dos quarts de 9 del vespre i a dos quarts d'11 de la nit.