Montblanc reordenarà la circulació del municipi

Montblanc treballa per reorganitzar tota la circulació del municipi amb l'objectiu que els desplaçaments es facin a peu o amb bicicleta i que es deixin a casa els vehicles privats.

Montblanc reordenarà la mobilitat del municipi, donant prioritat als vianants i bicicletes per sobre dels vehicles.

L'Ajuntament ha encarregat la redacció d'un pla de mobilitat urbana per millorar la circulació i convertir Montblanc en un municipi més sostenible.

El primer pas serà realitzar una diagnosi de la situació actual dels carrers i vies principals del municipi per després fer les primeres actuacions. El pla es farà amb la participació dels veïns i comerços i l'objectiu és que tingui una vigència d'uns deu anys.

Tot plegat va més enllà, i apel·la als ciutadans a canviar la forma de moure's per Montblanc, amb transports més eficients.

L'Ajuntament ha detectat les primeres mancances gràcies a les instàncies que han presentat molts veïns. Una de les primeres accions serà millorar aquest pas de vianants del carrer Muralla Sant Jordi, que ara genera molts problemes de mobilitat. Amb la posada en marxa del porta a porta, aquesta illa de contenidors desapareixerà i servirà també per ampliar zones d'aparcament.

El pla també inclourà els camins escolars segurs: espais adaptats als carrers perquè els nens i nenes puguin anar a l'escola a peu sense cap perill. Tot plegat s'està treballant amb el grup ciutadà Montblanc es mou integrat per pares i mares dels centres escolars.

L'Ajuntament també preveu senyalar itineraris amb bicicleta als carrers de Montblanc, per incentivar l'ús d'aquest transport.