La collita del safrà, en família

Entrant al novembre, tot i les altes temperatures, arriba l’esclat de la florida del safrà, un cultiu que poc a poc va recuperant-se a la Conca de Barberà i a la Baixa Segarra. Aprofitant aquest moment, Montblanc celebra una de les darreres activitats de #Safrània365 d’enguany.
Aquest cap de setmana les instal·lacions d’Aromis han acollit les visites a les finques amb les quals han explicat als participants els detalls del cultiu de safrà i, de fet, els visitants van poder experimentar en primera persona la collita de les flors i el posterior d’esbrinament per extreure’n el safrà. Un procés minuciós que requereix d’un gran nombre de flors per assolir una recol·lecció important d’aquesta espècia. Els participants van acabar el taller amb un esmorzar de productes locals i de temporada.
Aromis suma així un any més celebrant aquestes visites amb les quals vol difondre les tasques del cultiu de safrà per posar-lo en valor i reforçar la marca de qualitat dels elaboradors locals en comparació amb el safrà d'importació. D'aquesta manera, els productors de la Conca, amb iniciatives com Safrània a Montblanc o Som Terra de Safrà a Santa Coloma de Queralt, volen fidelitzar els clients i posicionar el producte com un ingredient de qualitat i bàsic en la cuina catalana.
L’experiència, dins el cicle “Viu Montblanc en família” es repetirà aquest cap de setmana.