Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Montblanc viu la 17a edició de Terrània amb Suïssa com a protagonista

Un certamen plenament consolidat i reconegut com una de les trobades de ceramistes més importants de tot Europa. Set cermistes suïsses han exposat els seus objectes en una edició on hi han participat un total de 37 professionals.

Objectes ceràmics de tot mena, colors, formes i funcions s’han pogut veure aquest cap de setmana a l’església de Sant Francesc de Montblanc amb motiu del Festival Internacional de Ceràmica Terrània. Tres dies on el visitant ha pogut apreciar el treball de 37 ceramistes arribats de tot Europa que s’han apropat fins a la Conca per exhibir i vendre els seus productes.

Més enllà del mercat de ceràmica, Terrània ha ofert prop d’una desena de tallers on tot aquell interessat ha pogut experimentar amb el fang.

Tot plegat, una dissetena edició que ha comptat amb la configuració d’una exposició de set ceramistes suïsses, ja que enguany el país helvètic ha estat la nació europea convidada al festival.

És cert que Montblanc s’ha convertit en la capital catalana de la ceràmica de Catalunya però la realitat del sector més enllà d’aquests tres dies és ben diferent. La desconeixença del gran públic sobre el treball del ceramista i la infravaloració de la singularitat de cada un dels objectes ceràmics fa que molts dels professionals del territori hagin de buscar-se la vida a altres països europeus.

Festivals com el Terrània ajuden a visibilitzar i a impulsar aquest sector, apropant els diferents estils de ceràmica als visitants i a acompanyar les primeres passes dels més petits amb el fang.

La consolidació de Terrània al calendari montblanquí és tota una realitat. Tant és així que des de l’organització tenen pràcticament configurada l’edició de l’any vinent i s’ha començat la planificació del Terrània 2021.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ