Primers tràmits per convertir la caserna en habitatge social

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí iniciarà aquest mes de setembre els tràmits per convertir l'antiga caserna de la Guàrdia Civil en pisos d'habitatge social. L'anunci el va fer l'alcalde Josep Maria Vidal en el marc del ple ordinari corresponent al mes de juliol.

El nou govern de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí iniciarà el pròxim mes de setembre els tràmits per requalificar els terrenys on s'ubica l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. El consistori vol reconvertir l'equipament, que actualment ja té en propietat, en habitatges socials però per fer-ho necessita modificar el pla d'ordenació urbanística de la localitat, que ara preveu encara que l'espai que ocupa la caserna està destinat a equipament públic de defensa.

Fet aquest pas es confia poder rehabilitar els antics habitatges de la caserna, un total de nou, per incrementar el parc d'habitatge social de l'Espluga. És un dels anuncis que va fer l'alcalde del municipi en un plenari en què també va transcendir que s'espera que el mes de setembre la comissió territorial d'urbanisme aprovi el traçat de la canonada que permetrà l'arribada del servei del Consorci d'Aigües de Tarragona a l'Espluga de Francolí. En aquest sentit, l'alcalde espluguí va assegurar que acceleraran els tràmits de les expropiacions necessàries.

Van ser els punts més destacats d'un informe del primer mes de treball de l'actual consistori en què, especialment des de les regidories de cultura, festes i comerç van ploure les crítiques cap a l'anterior equip de govern, per manca de previsió i deixar, entre altres, les tasques d'organització de la Festa Major a mig fer, fet que ha obligat, va argumentar el nou regidor de l'àrea, el nou consistori a un esforç extra per garantir el bon funcionament de la celebració.