L'Espluga de Francolí s'acomiada de la seva Festa Major

Els actes de la Festa Major de l’Espluga de Francolí arriben a la seva fi. Enguany, s’han pogut viure novetats respecte a la distribució i a la importància del contingut històric de la cercavila gran.

Els diables grans i petits de l’Espluga posaven el punt final a la Festa Major aquest diumenge a la nit. Enguany, colles convidades de Cambrils i de les Borges del Camp van participar al correfoc que va començar al Passeig Canyellas i que es va allargar fins a la Plaça Montserrat Canals, omplint tot el municipi de foc i trons. Abans, al migdia, la plaça de la Vil·la acollia la gran Ballada de Festa Major, una trobada molt emotiva amb les Entitats de Cultura Popular. Hi van ser presents els Diables, els Gegants de la Santíssima Trinitat, els Grallers, els Gegants i Nanos de l’Espluga i els Bastoners.

Divendres els actes continuaven a la tarda amb la cercavila gran pels carrers del municipi. El senglar i la percussió dels diables van fer pujar la temperatura de la festa. Els gegants Ponç Hug i Beatriu, amb més de 70 anys d’història, van ballar juntament amb els gegants neolítics.

Dissabte es va celebrar la 42a Cursa Atlètica de l’Espluga per la carretera de Poblet a les Masies. Uns actes populars que van reunir molt espluguins.

La festa, la música i la tradició de la Festa Major finalitzen aquest vespre amb el concert de Jo Jet i Maria Ribot, al jardí dels Francolins.