Trobada gegantera a l'Espluga

L'Espluga de Francolí ha agrupat aquest dissabte a una quarantena de gegants i nans en la Trobada Gegantera biennal que celebra el municipi. Hi han participat disset colles geganteres de ciutats com Barcelona o Vinarós.

Una quarantena de gegants i més de 500 grallers i portadors es van congregar aquest dissabte a l’Espluga de Francolí a la Trobada Gegantera més important de la Conca. Un total de disset colles vingudes d’arreu de Catalunya i Vinarós han fet ballar als gegants, gegantons i nans pels carrers de l’Espluga de Francolí. Una jornada que ha aplegat a milers d’espluguins i turistes.
 
La plantada a la Plaça Montserrat Canals va donar inici a la cercavila pels carrers del poble que va finalitzar amb un ball conjunt a la plaça de l’Església. Una multitudinària Trobada Gegantera que és biennal i on assisteixen les colles dels municipis que els gegants de l’Espluga de Francolí han visitat aquests darrers dos anys. 
 
Tot plegat, una Trobada que s’ha celebrat tot just una setmana abans de l’inici de la Festa Major de l’Espluga de Francolí.