Un col·leccionista de tennis taula vol superar el rècord del món a l'Espluga de Francolí

 

Josep Francesch té entre les parets de casa seva la col·lecció de samarretes i pilotes de tennis taula més gran de tot el món, conté ni més ni menys que 210 samarretes i 440 pilotes. Considera que cap altre col·leccionista n'ha recollit més i espera poder-ho acreditar amb el Guinness World Records. Francesch ha recopilat el material relacionat amb el tennis taula en un àtic situat a l'Espluga de Francolí.

En concret té exposades en maniquins més de 100 samarretes de diversos jugadors i seleccions de tot el món, a més d'un centenar més que conserva apilades. D'altra banda, en una estanteria té 440 pilotes de tennis taula, des de la més vella que és una Nittaku del 1970 fins a la pilota dels Jocs Olímpics de Rio de 2016, una de les més importants de la col·lecció juntament amb d'altres de campionats del món i europeus.

El vimbodinenc, que es dedica professionalment al tennis taula, diu que a Catalunya no hi ha cap compilació dedicada a aquest esport, fins i tot afegeix que en tot el món no hi ha cap col·lecció més gran que la seva. El jurat del Guinness World Records ja està estudiant la proposta del col·leccionista de la Conca.