L'Espluga gaudeix del Campionat d'Espanya d'enduro

Més de 200 pilots de diverses categories i edats s'han aplegat al municipi durant tot el cap de setmana i que ha acollit paral·lelament el Campionat de Catalunya de la mateixa especialitat. 

El racó conegut com a 'Xtreme test' ha estat un dels grans atractius de la proposta esportiva, un tram nocturn que ha servit també per inaugurar la cita des del circuit instal·lat ben a prop de la zona esportiva local. Ha estat el primer cop que l'Espluga de Francolí organitza el Campionat d'Espanya. Ha repetit, en canvi, com a seu del Campionat de Catalunya. Més enllà de la nit de dissabte, els organitzadors van preparar diverses especials per volta, el 'cross test' de la Cometa i l'enduro test' al circuit del Moto Parc Francolí com a alguns dels principals reclams de la competició. 

Unes 3.000 persones s'han aplegat al municipi per seguir les jornades amb el Casal com a punt neuràlgic per acollir el pàdoc. La tasca incansable del Motoclub Francolí ha permès la presència de primeres espases mundials com Laia Sanz i el cambrilenc Ivan Cervantes.