El Vi fa Sang crearà una beca de residència creativa al nucli antic de l'Espluga de Francolí

 

Novetat al Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català de l'Espluga, El Vi fa sang: la creació d'un espai amb beca, finançada pel Museu de la Vida Rural, per la residència artística al centre històric de l'Espluga, vinculada a tot tipus de creació però sobretot, a la de teatre criminal.

Pel projecte s'utilitzaran espais creats en plena Ruta Templera i Hospitalera, al nucli medieval de l'Espluga de Francolí. Els tallers de creació artística creats en ple centre històric, en aquests moments desocupats, tindran a partir d'ara un nou destí: la residència artística de creadors vinculats al Festival Internacional EL Vi fa Sang. Especialment, teatre criminal.

L'esdeveniment dedicat a la novel·la negra presentarà aquest any el nou Certamen de Projectes Teatrals El Vi fa Sang. Estarà becat pel Museu de la Vida Rural, principal escenari del Festival.

L'anunci s'ha fet durant la presentació a Tarragona d'un festival que del 5 al 7 d'abril celebrarà la seva cinquena edició. Únic al sud de Catalunya, comptarà amb una quarantena d'autors i autores i editorial, també persones lectores i aficionades a la novel·la negra i criminal d'arreu del país.

Centrat en la temàtica dels baixos fons, i amb nous atractius adreçats als joves, el festival mantindrà el maridatge amb el vi de la DO Conca de Barberà. El Vi fa Sang és ja un referent cultural al territori.