El 5è Festival El Vi fa Sang s'obre al públic jove i als baixos fons

El festival internacional de novel·la criminal en català de l’Espluga de Francolí, El Vi fa sang, girarà al voltant dels baixos fons. A més, com a novetat, s’ha posat en marxa un concurs de microrelats per Twitter per atreure el públic més jove. El certamen se celebrarà a l’Espluga de Francolí del 5 al 7 d’abril, amb l’escenari principal al Museu de la Vida Rural.

Pel Vi fa sang s’han programat més d’una vintena d’activitats amb la presentació d’una setantena de novel·les criminals. Les taules rodones, les presentacions i algunes activitats paral·leles tornaran a ser el gruix del programa d’actes d’aquesta edició. L’any passat es va acordar que cada festival tindria un tema predominant, enguany és novel·la criminal i els baixos fons. Aquesta edició volen tenir més protagonisme els editors.

Enguany també s’ha obert un concurs de microrelats. El termini per escriure’ls a Twitter va acabar divendres passat i s’han presentat una vintena de propostes. D’aquesta manera, volen apropar-se al públic jove. Com a novetat també s’ha organitzat una nit de jazz dissabte.

Aquest 2019 se celebrarà la cinquena edició del festival i els dos comissaris han assegurat que està consolidat. La mateixa Margarida Aritzeta ha afirmat que és el segon festival més important d’aquesta tipologia als Països Catalans, per darrere del BC Negra.