El voluntariat forestal pioner al Bosc de Poblet tindrà nova edició

El projecte del voluntariat forestal al Bosc de Poblet, que va implicar a la tardor un centenar de voluntaris, té el futur assegurat. Es repetirà enguany i es dedicarà a la gestió forestal sostenible en el context del canvi climàtic. El Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans ha fet balanç de la primera edició.

El Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec) ha presentat al Museu de la Vida Rural la memòria del projecte de Voluntariat Forestal que va implicar un centenar de persones al Paratge Natural de Poblet.

Moment de posar punt final a la primera prova pilot de voluntariat forestal als boscos mediterranis. Després d'una desena de jornades amb 94 voluntaris, ara els impulsors del projecte han fet balanç per treure conclusions d'aquesta primera experiència i pensar en futures edicions.

La xerrada al Museu de la Vida Rural va repassar les accions fetes des del 22 de setembre i fins al 9 de desembre que van consistir en les tasques de gestió forestal, millora de camins i bioconstruccions amb pedra seca. Així, es va poder millorar l’itinerari de les 100 fonts, un sender al barranc de l’Argentada o la recuperació d’un empedrat a la Pena.

El bon balanç d'aquesta estrena promet noves edicions del voluntariat forestal.

Tall de veu - Marc Torrents - tècnic de Gepec

El que també sembla clar és que l'eix de les futures edicions se centrarà més en la gestió forestal sostenible perquè els voluntaris puguin conèixer com cal treballar en el context de canvi climàtic.