L'orquestra TLP mostra al públic les interioritats d'un assaig

Coneixem les formacions musicals des de fora, com a espectadors, però sovint desconeixem quina és la feina que hi ha darrere d'un concert. Per això, l'Orquestra TLP de l'Espluga de Francolí s'ha despullat per ensenyar les seves interioritats. I ho han fet amb una proposta ben curiosa.

Sona la música, hi ha públic, però no és un concert. Tampoc estem al local d'assaig d'aquesta orquestra, sinó en un bar de l'Espluga de Francolí. És l'espai escollit per l'Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu instrument per commemorar el Dia Internacional de la Música. Ho han fet amb una proposta atípica, un assaig obert al públic, el primer que ha celebrat aquesta peculiar formació integrada per músics d'edats i nivells diversos que es reuneixen un cop al mes.

Els assistents van poder descobrir les interioritats de l'orquestra, com es treballen les peces i quines pautes dona el director. Una activitat que es va viure amb curiositat tant des de dins de l'orquestra com des de fora.

Assaig entre cerveses, entrepans i plats combinats. Però també proposta compartida amb l'altra branca de l'entitat, el Cor TLP que es va sumar a la cita per tancar la nit amb una peça conjunta i anunciant el seu pròxim concert, el 15 de desembre per recaptar fons per la Marató de TV3.