El projecte participatiu de l'escola Martí Poch de l'Espluga, a punt

 

Un any després d'engegar el projecte de nou pati, l'escola Martí Poch de l'Espluga de Francolí ja el pot gaudir. El projecte ha estat una iniciativa participada per tots els estaments del centre, des dels alumnes als pares passant per l'ajuntament espluguí

El projecte de millora del pati de l'Escola Martí Poch ja ha arribat a l'última fase. La iniciativa, impulsada per l'associació de mares i pares, ha dotat l'espai de més jocs, un seguit d'intervencions que els mateixos nens i nenes van proposar.

"Com t'agradaria que fos el teu pati?", aquesta és la pregunta que l'AMPA de l'Escola Martí Poch va formular a l'alumnat.

Després d'escoltar els escolars, ara un any més tard el projecte de millora del pati de l'escola ja veu el seu final i els nens i nenes poden jugar als jocs que van proposar.

L'Ajuntament de l'Espluga hi ha aportat el material i l'associació de mares i pares la mà d'obra, però també recursos econòmics que van sumar, per exemple, organitzant berenars. El centre va integrar la iniciativa i la va canalitzar mitjançant els delegats verds i les assemblees. L'estiu del 2017 es va ampliar el sorral i aquest cap de setmana s'han pintat jocs al terra, s'han habilitat pissarres al lateral del sorral i també s'ha decorat el mur que delimita la zona dels gronxadors. Tot plegat, propostes que els pares han efectuat per adequar l'espai al gust dels seus fills.

La pluja dels primers mesos del 2018 ha enrederit el projecte, però ara només queden pendents petites intervencions que s'aniran gent progressivament.