L'Espluga converteix la rotonda de Lluís Carulla en la plaça de l'1 d'octubre

Des d'aquest cap de setmana el territori s'ha omplert d'actes de commemoraicó del Referèndum. L'últim va ser aquest dilluns al vespre a l'Espluga de Francolí, amb la inauguració de la seva plaça de l'1 d'octubre. La van inaugurar les entitats independentistes i els regidors del consistori en una mobilització que va voler reivindicar el referèndum i homenatjar als qui el van fer possible.

Amb l'objectiu de recordar el referèndum d'ara fa un any i agrair els esforços de les persones que van ser-ne part activa, l'Espluga ha inaugurat una placa a l'Escola Martí Poch, que va ser el col·legi electoral, i també la plaça de l'1 d'octubre. Més de 200 persones van donar suport a la mobilització que va reclamar la implementació de la república.

La rotonda del Casal, ara oficialment plaça de l’1 d’octubre, va ser l’escenari central dels parlaments amb la participació de persones que van implicar-se en la celebració del referèndum. Diversos joves van alçar fotografies de l’1 d’octubre a l’Espluga i en altres punts de Catalunya i també clavells vermells. Una urna va presidir un acte que va acabar, simbòlicament, amb la gent votant.