L'Espluga acull, entre pluja, la Trobada de Gegants de la Conca

L'Espluga de Francolí ha acollit aquest diumenge la 13a Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà. La cita cultural enguany ha estat organitzada per la colla gegantera de la Germandat de la Santíssima Trinitat, ja que la seva geganta, la Trinitat, és la pubilla de la Conca del 2018. 

Un total de vuit colles van participar en la trobada anual  que, aquesta vegada, va estar marcada per les inclemències meteorològiques. La pluja va fer acte de presència només començar la cercavila i això va provocar que tots els actes es traslladessin al pavelló del Casal. Ja sota cobert, totes les colles van tenir uns minuts per ballar i, un dels fets destacats d’enguany, és que tots els gegants i gegantes van lluir un llaç groc en suport als presos polítics.

Durant l'acte es va coronar la geganta Trinitat com a pubilla de la Conca de Barberà d’aquest 2018 i de la trobada també en va sortir la pròxima pubilla i, per tant, colla organitzadora de la trobada del 2019. L’Espluga va passar el relleu de la trobada al municipi de Blancafort, nomenant la geganta Blanca, la més jove de la comarca, com la pubilla del 2019. L’actuació conjunta de tots els gegants va donar pas a la ballada de sardanes a càrrec de la colla sardanista de Montblanc i la trobada va acabar amb el dinar de germanor amenitzat amb música tradicional catalana.