L'Ajuntament de l'Espluga penalitzarà els habitatges buits

Els habitatges buits de l'Espluga de Francolí hauran de pagar un recàrrec del 50% de l'IBI. L'Ajuntament pretén incentivar així el lloguer o la venda dels pisos i cases. Realment, al municipi hi ha poca oferta al mercat immobiliari, tot i que s'estima que, com a mínim, hi ha 200 cases buides.

Com es determinarà si l'habitatge està buit? Se seguiran dos requisits. Que durant dos anys aquella llar no hagi tingut cap consum d'aigua ni cap persona empadronada en aquest temps.

Tot i que al Consell de l'Habitatge la mesura va rebre el suport unànime, al ple municipal Junts s'hi va abstenir. Ho van fer pels seus dubtes en relació a les finques que no reuneixen les condicions per viure-hi. En qualsevol cas, la norma estableix que si l'edifici no és habitable, els propietaris hi podran presentar al·legacions.

DUBTES AMB EL BAR DE LA PISCINA

La discòrdia va venir més per la licitació del bar de la piscina. Junts veu incompatibilitats tècniques en els informes que s'han elaborat i també es pensa que la inversió que es demana al concessionari per adaptar la cuina és molt alta i la concessió hauria d'oferir més anys per amortitzar les obres.

El govern va saltar a les crítiques ressaltant que l'espai de la piscina incomplia totes les normatives i que des que són al capdavant de l'Ajuntament ho estan corregint. Malgrat que el bar de la piscina no reuneixi les condicions per obrir amb normalitat, l'oferta per gestionar-lo ha rebut dos interessats.