La setmana vinent es jutjarà el cas d'agressió sexual a l'Oficina de Turisme de l'Espluga

La setmana vinent es jutjarà el cas d'agressió sexual continuada que hauria tingut lloc l'any 2016 a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. L'acusat és l'excap de Turisme i la víctima, que va denunciar els fets, era una treballadora de la mateixa àrea.

El judici està assenyalat per dimarts i dimecres vinent a l'Audiència de Tarragona. Serà llavors quan s'hauran de sotmetre a criteri del tribunal les proves i les versions dels implicats i de persones de l'entorn.

Després de la investigació, la Fiscalia va concloure que els fets serien constitutius d'un delicte continuat d'agressió sexual, amb accés carnal, abusant de l'especial situació de vulnerabilitat de la víctima. Per això, el Ministeri Públic demana en el seu escrit d'acusació 18 anys de presó i 8 anys de llibertat vigilada per a l'home denunciat. 

Aquest cas va esclatar enmig del darrer mandat de Convergència i Unió i va ser un dels principals punts de confrontació entre aquell govern i Som Espluga, qui actualment lidera l'Ajuntament. De fet, el succés ha continuat tacant l'activitat de l'administració local. A finals del 2021, el presumpte agressor va ser apartat del seu lloc de treball amb unes mesures cautelars, que ell mateix va denunciar. Igualment, l'acusat ja no treballa per la corporació local perquè l'any passat es va crear una plaça de categoria superior que amortitzava el seu lloc de treball.