L'Espluga viu una Fira sense fred i amb homenatges

 

L'Espluga de Francolí ha viscut una Fira de Sant Vicenç anòmala pel bon temps. Especialment dissabte, ni rastre del fred que acostuma a acompanyar l'esdeveniment.

Mantenint la temàtica del foc, el recinte firal de la 458a edició es va inaugurar dissabte amb l’encesa del peveter. Així es donava el tret de sortida a dos dies de fira amb més de noranta parades distribuïts al carrer Lluís Carulla, la plaça de l’Església i la Travessera de Poblet, on es van ubicar entitats i comerços de l’Espluga. Un apartat comercial acompanyat d'activitats culturals i festives.

Entre les quals les que va compartir amb la població de Riudoms, convidada enguany en agraïment a la cessió de les carpes, ja que les de l’Ajuntament de l'Espluga van ser robades el passat mes de novembre de la nau de la brigada municipal.

L'ARBRE DEL FOC, EL RECORD PER ALS QUE JA NO HI SÓN

IMG 9013 1024x683 Encesa de la peça de record als Diables que ja no hi són. (Foto: Aleix Valero - l'Espluga FM Ràdio)

Enguany, els Diablons de Riudoms van ser l'element de foc convidat i van compartir correfoc amb els Diables Kids de l'Espluga que compleixen 10 anys. El tret de sortida va ser l'encesa amb una escultura de forja creada per l'ocasió en homenatge als membres dels diables que han perdut la vida. L’acte va comptar amb familiars i amics dels homenatjats per finalitzar l’escultura.