L'Espluga aprova l'ordenança que regularà les mesures en sequera

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha aprovat inicialment l'ordenança que regularà les mesures i restriccions a aplicar en cada estadi de sequera. En part beurà del pla català, però incorporarà particularitats i, especialment, donarà capacitat a l'Ajuntament per fer complir les limitacions a la ciutadania.

El següent pas serà, justament aquest, el de redactar la lletra petita de la normativa. Per exemple, es detallarà el màxim de litres d'aigua permès per habitant en un moment d'emergència. I serà necessari continuar ajustant els consums perquè l'Espluga segueix en una situació delicada. Les reserves s'han estabilitzat, però els talls nocturns de 14 hores, de moment, es mantenen. 

Tothom ha votat a favor d'aquesta ordenança i Junts ha valorat que s'hagi consensuat el text. El principal grup de l'oposició, però, ha volgut fer públics els seus dubtes sobre la publicació de les ordenances fiscals al Butlletí Oficial de la Província. Consideren que podrien no ser aplicables i que això causaria un problema econòmic més per a les arques municipals. El govern local no hi ha dit res a l'espera de la resposta dels serveis jurídics externs.