El Museu de la Vida Rural canvia de nom i obrirà un espai a Barcelona

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí canviarà de nom i es dirà a partir d'aquest gener "Museu Terra". La Fundació Carulla pretén consolidar així el posicionament estratègic pel qual ha treballat l'equipament en els darrers anys, molt enfocat en l'educació per la sostenibilitat. Igualment, no abandonarà el vessant etnogràfic perquè, de fet, ja ve reivindicant una mirada al passat per enfocar un futur millor.

El museu a l'Espluga va obrir portes l'any 1973, sempre amb el mateix nom, tot i que ja ha experimentat algunes transformacions, físiques, amb les dues ampliacions, i també d'estratègia. Darrerament, per exemple, s'han potenciat les exposicions temporals i les activitats educatives que porten, anualment, uns 20.000 visitants.

UNA FINESTRA A BARCELONA

La nova etapa, a més, es complementa amb l'obertura de la Sala Barcelona, una mena de seu del Museu al barri del Poblenou de la capital catalana. L'espai a Barcelona acollirà exposicions i activitats de la Fundació Carulla, com els premis i programes d'impuls.