L'Espluga culmina el canvi d'etapa a l'àrea de turisme

L'Espluga de Francolí culmina la transformació dels òrgans de gestió de l'activitat turística. Aquest dijous s'ha constituït oficialment el Consell de Turisme, que substitueix el Patronat i l'INACMU, que coordinava els museus. Els canvis també són a nivell de personal, ja que l'Ajuntament disposa ja d'una cap de l'àrea de Turisme que desbanca l'anterior gerent, denunciat per agressions sexuals.

El consistori ara vol passar pàgina i amb aquest consell més àgil que el patronat pretén establir un punt de trobada entre agents públics i privats. L'objectiu de fons és que aquestes trobades serveixin per traçar un full de ruta conjunt.

PROJECTES I PROPOSTES

El Consell, que es reunirà com a mínim un cop l'any, va informar dels projectes que hi ha sobre la taula. El principal és la creació de la rèplica dels gravats paleolítics que s'està projectant. Més imminent serà la renovació del recorregut en BTT de la Ruta del Cister que, entre d'altres, ubicarà un punt de càrrega i reparació de bicicletes a tocar de l'Oficina de Turisme.

Un altre itinerari pendent de desenvolupar és el camí blau del Francolí que desplega la Diputació i que s'està concretant. Al seu temps, els representants de les empreses també van exposar algunes de les iniciatives que tenen entre mans.